Groefsema’s Fijnhoutwarenbedrijf B.V. begeeft zich heden ten dage maarliefst al een halve eeuw in de meubelindustrie. In deze jaren hebben de goede kwaliteit en prijs/kwaliteit verhouding van onze produkten ons een goede naam in de markt bezorgd. Het afzetgebied van ons bedrijf is Nederland, Duitsland en België.

Wij zijn begonnen met het fabriceren van houten meubelen, speelmaterialen, pedagogische leermiddelen en schoolmeubilair t.b.v. crèches, peuterspeelzalen, kleuterscholen en kinderdagverblijven. Deze materialen bevinden zich nog steeds in de produktenreeks die wij aanbieden. Daarnaast begeven we ons ook in andere afzetmarkten zoals woon- en slaapkamer meubilair, gymmaterialen en toelevering aan collega-bedrijven. Tevens hebben we ons toegelegd op interieurbouw en fabricage van vloerdelen c.q. parket.

Groefsema’s Fijnhoutwarenbedrijf B.V. ondergaat continu veranderingen om zo goed mogelijk aan de behoeften van onze klanten te voldoen. Onze onderneming had bijvoorbeeld als één van de eerste (1992) meubelfabrieken de beschikking had over een CNC-gestuurde bovenfrees/boormachine, wat een enorme capaciteitsuitbreiding gaf.

Vormen van productie bij Groefsema’s Fijnhoutwarenbedrijf B.V. zijn:

(Serie)stukproductie, het vervaardigen van een produkt dat geheel is afgestemd op de specifieke wensen van de individuele afnemer.

Seriemassaproductie, vindt voornamelijk plaats bij de pedagogische materialen, zodat uit voorraad geleverd kan worden.

De productiefaciliteiten omvatten de volgende mogelijkheden: